Servicii integrate pentru incluziune socială în Comuna Vizantea-Livezi

Proiect finanțat prin PROGRAMUL OPERAȚIONAL CAPITAL UMAN.                            Cod SMIS 2014+: 139983

Despre proiect

Solenoid Concept SRL

SC Solenoid Concept S.R.L implementează, în calitate de partener, alături de liderul de proiect UAT COMUNA VIZANTEA-LIVEZI și partenerul Școala Gimnazială Vizantea-Răzășească, proiectul „Servicii integrate pentru incluziune socială în Comuna Vizantea -Livezi“, în perioada de implementare 02.04.2021-02.10.2023.

Scopul proiectului este oferirea de servicii integrate pentru 252 de persoane din GT din Comuna Vizantea-Livezi în vederea reducerii numărului de persoane aflate in risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată, prin furnizarea de servicii integrate de sprijin.

Tipuri de servicii intregrate de sprijin

Susținem dezvoltarea antreprenoriatului ​

Una din componentele proiectului este susținerea dezvoltării antreprenoriatului în comuna Vizantea-Livezi prin:

Oferirea de servicii de formare profesională prin inițiere în antreprenoriat

Sustinerea dezvoltării antreprenoriatului prin înființarea de firme noi în comuna Vizantea-Livezi

Serviciile Noastre

SC Solenoid Concept S.R.L, fiind acreditată ca furnizor de formare curs de antreprenoriat începând cu data de 22.04.2019, va oferi următoarele servicii:

pexels-thisisengineering-3862365-scaled.jpg

1. Cursuri de inițiere formare profesională

pentru 3 grupe - un număr total de 72 de persoane din grupul țintă vor dobândi noi competențe de antreprenotiat. Toate persoanele participante la programul de formare vor primi un certificat de participare. La finalul cursului se vor realiza documente justificative și se va evalua gradul de impact al cursului de către beneficiar.

2. Sprijin în înființarea de firme noi

Aceasta activitate va cuprinde următoarele etape:                                   

  • Etapa I. Servicii de consiliere pentru dezvoltarea antreprenoriatului
  • Etapa II. Desfășurarea concursului de planuri de afaceri
  • Etapa III. Evaluarea planurilor de afaceri
  • Etapa IV. Acordarea de subvenții
  • Etapa V. Monitorizarea noilor firme înființate

Activități

Excursie 23.09.2023

In cadrul proiectului,,Servicii integrate pentru incluziune sociala in Comuna Vizantea Livezi,subactivitatea A.6.1.Desfasurarea serviciilor de tip SDS gimnaziu a fost organizata o excursie de 1 zi in data de 23.09.2023 cu vizitarea următoarelor obiective:Cetatea Neamtului,Casa Memoriala Ion Creanga,Manastirea Bistrița,Cheile Bicazului,Lacul Rosu si Izvorul Muntelui.

Excursie Euforie Nord

In cadrul proiectui ,,Servicii integrate pentru incluziune sociala in Comuna Vizantea Livezi”,subactivitatea A.6.1. Desfasurarea serviciilor de tip SDS gimnaziu a fost organizata in perioada 23.06.2023-25.06.2023 o excursie la mare, statiunea Eforie Nord.
Aceasta excursie a cuprins si vizita la urmatoarele obiective: Delfinariu si Microrezervatia Constanta,faleza si Cazinoul din Constanta si satul de vacanta Mamaia.

teatru si Halloween!

In cadrul proiectului ,,Servicii integrate pentru incluziune sociala in Comuna Vizantea Livezi ” ,subactivitatea A.6.1.Desfasurarea serviciilor de tip SDS gimnaziu au fost organizate urmatoarele activitati : Activitate de teatru si Happy Halloween!

table interactive

In cadrul proiectului ,,Servicii integrate pentru incluziune sociala in Comuna Vizantea Livezi ” ,subactivitatea A.6.1.Desfasurarea serviciilor de tip SDS gimnaziu, elevii au fost incantati si atrasi de folosirea tablelor interactive si a device-urilor achizitionate.

Ziua Europei - Ziua Independentei !

In cadrul proiectului ,, Servicii integrate pentru incluziune sociala in Comuna Vizantea Livezi” ,subactivitatea A.6.1.Desfasurarea serviciilor de tip SDS gimnaziu,elevii au marcat ziua de 9 mai -Ziua Europei /Ziua Independentei prin desene pe asfalt,cantec si vizionare de documentare!

Matematica in natura

Din seria ,,Matematica in natura” Invatam prin ghicitori! In cadrul proiectului ,, Servicii integrate pentru incluziune sociala in Comuna Vizantea Livezi” ,subactivitatea A.6.1.Desfasurarea serviciilor de tip SDS gimnaziu , elevii desfasoara activitati in aer liber la disciplina matematica.

Vizita la Muzeul Satului

,,Vizita la Muzeul Satului”.Elevii de la Scoala Gimnaziala Vizantea Manastireasca si Scoala Gimnaziala Vizantea Razaseasca au desfasurat o vizita la Muzeul Satului in cadrul proiectului ,,Servicii integrate pentru incluziune sociala in Comuna Vizantea Livezi ” .

April Fool's Day

In luna aprilie 2022 in cadrul proiectului ,,Servicii integrate pentru incluziune sociala in Comuna Vizantea Livezi” ,subactivitatea A.6.1. Desfasurarea serviciilor de tip SDS gimnaziu la Scoala Gimnaziala Vizantea Razaseasca si Scoala Gimnaziala Vizantea Manastireasca , elevii au participat la urmatoarele activitati:
* April Fool’s Day;
* Duminica Floriilor;
* Ornamente de Paste;
* Sfintele Sarbatori Pascale;
* Ziua Pamantuluii/Earth Day;

Matematica in aer liber

,,Matematica in aer liber” o activitate desfasurata de elevii unitatii noastre scolare, in cadrul proiectului ,,Servicii integrate pentru incluziune sociala in Comuna Vizantea Livezi”, desfasurarea serviciilor de educatie de tip SDS gimnaziu.

Curatam Romania

In luna aprilie 2022 in cadrul proiectului ,,Servicii integrate pentru incluziune sociala in Comuna Vizantea Livezi” ,subactivitatea A.6.1. Desfasurarea serviciilor de tip SDS gimnaziu la Scoala Gimnaziala Vizantea Razaseasca si Scoala Gimnaziala Vizantea Manastireasca , elevii au participat la urmatoarele activitati:
* April Fool’s Day;
* Duminica Floriilor;
* Ornamente de Paste;
* Sfintele Sarbatori Pascale;
* Ziua Pamantuluii/Earth Day;

Mihai Eminescu - poetul nepereche

In perioada ianuarie 2022-martie 2022 in cadrul proiectului ,,Servicii integrate pentru incluziune sociala in Comuna Vizantea Livezi” ,subactivitatea A.6.1. Desfasurarea serviciilor de tip SDS gimnaziu la Scoala Gimnaziala Vizantea Razaseasca si Scoala Gimnaziala Vizantea Manastireasca , elevii au participat la urmatoarele activitati:
* Mihai Eminescu ,poetul nepereche ;
* Dragobete versus Valentine’s Day;
* ZICI (Ziua Internationala a Cititului Impreuna);
* To Read or Not to Read ;
* Vizionare film : Minunea si Baiatul cu pijamale in dungi;
* 1 Martie Martisoare-Cartisoare;
* Happy St.Patrick’s Day;
* Stop bulliyng!
Incluziune Vizantea-Livezi

magia craciunului

Scoala Gimnaziala Vizantea Razaseasca desfasoara servicii de educatie de tip Scoala dupa Scoala/SDS gimnazial , in cadrul proiectului,,Servicii integrate pentru incluziune sociala in Comuna Vizantea Livezi” in perioada septembrie 2021-octombrie 2023 ,la Scoala Gimnaziala Vizantea Razaseasca si Scoala Gimnaziala Vizantea Manastireasca.Incluziune Vizantea-Livezi
Sub indrumarea cadrelor didactice in perioada octombrie 2021-decembrie 2021 ,elevii au participat la activitati educative ce au avut drept scop dezvoltarea competentelor de invatare si de comunicare:
* Happy Halloween;
*Thanksgiving Day;
* Charlie si fabrica de ciocolata -vizionare film;
*Ghetuta lui Mos Nicolae;
*Magia Craciunului

Recrutare evaluatori independenți în cadrul concursului de planuri de afaceri!

7.1 Oferirea de servicii de formare profesională prin inițiere în antreprenoriat

Solenoid Concept SRL

Activitatea 7.1 Oferirea de servicii de formare profesională prin inițiere în antreprenoriat s-a desfășurat pe parcursul luniilor ianuarie-februarie 2022. În cadrul activității au fost organizate 3 grupe de cursanți interesați să dobândească competențe antreprenoriale. Cele trei cursuri s-au desfășurat în cadrul Căminului Cultural Vizantea-Răzășească, comuna Vizantea-Livezi, sat Vizantea Răzășească, jud. Vrancea, în perioadele: 26.01.2022-30.01.2022, 06.02.2022-10.02.2022 și 18.02.2022-22.02.2022.

Examenele de absolvire ale cursurilor au avut loc la datele: 31.01.2022, 11.02.2022, 23.02.2022 și au rezultat 70 de absolvenți.

În perioada 23 mai 2022 – 22 iunie 2022, absolvenții cursurilor de formare profesională vor avea posibilitatea să depună planuri de afaceri în cadrul concursului organizat de Primăria comunei Vizantea-Livezi, pentru obținerea de finanțări nerambursabile, în vederea sprijinirii lansării de afaceri noi la nivelul comunei Vizantea-Livezi. 
 
În cadrul concursului vor fi selectate 14 planuri de afaceri care vor fi subvenționate pentru demararea unor start-up-uri. Subvențiile acordate câstigătorilor vor fi astfel: 11 subvenții în valoare maximă de 70.000 lei per plan de afaceri și 3 subvenții în valoare maximă de 97.359,23 lei per plan de afaceri.
 

8.1 Susținerea dezvoltării antreprenoriatului prin înființarea de firme noi în comuna Vizantea-Livezi

Solenoid Concept SRL

Etapa 1 din cadrul activității 8.1 Susținerea dezvoltării antreprenoriatului prin înființarea de firme noi în comuna Vizantea-Livezi  a demarat în 24.02.2022 cu prima întalnire online organizată între 3 participanți din cadrul grupului țintă selectat și antreprenor local cu experiență. Tematica întâlnirii a fost “Suc natural din fructe” si a avut o durata de 60 minute.

În data de 11.03.2022 a avut loc a doua întălnire online organizată între 2 participanți din cadrul grupului țintă selectat și un antreprenor cu experiență. Tematica întâlnirii a fost “Firma de construcții” și a avut o durata de 45 minute.
 
În data de 15.03.2022 a avut loc a treia întâlnire online organizată între 2 participanți din cadrul grupului țintă selectat și un antreprenor cu experiență. Tematica întâlnirii a fost “Înființare și administrare Coafor / Frizerie” și a avut o durată de 45 minute.
 
În data de 29.03.2022 a avut loc a patra întâlnire online organizată între 3 participanți din cadrul grupului țintă selectat și un antreprenor cu experiență. Tematica întâlnirii a fost “Prelucrarea lemnului” și a avut o durată de 45 minute.
 
În data de 08.04.2022 a avut loc a cincea întâlnire online organizată între un participant din cadrul grupului țintă selectat și un antreprenor cu experiență. Tematica întâlnirii a fost “Agroturism” și a avut o durată de 45 minute.
 
În data de 14.04.2022 a avut loc a șasea întâlnire online organizată între un participant din cadrul grupului țintă selectat și un antreprenor cu experiență. Tematica întâlnirii a fost “Fabrică de bolțari” și a avut o durată de 45 minute.
 
În data de 20.04.2022 a avut loc a șaptea întâlnire online organizată între 2 participanți din cadrul grupului țintă selectat și un antreprenor cu experiență. Tematica întâlnirii a fost “Depozit de materiale de construcții” și a avut o durată de 45 minute.
 
În data de 04.05.2022 a avut loc a noua întâlnire online organizată între 2 participanți din cadrul grupului țintă selectat și un antreprenor cu experiență. Tematica întâlnirii a fost “Firma de construcții” și a avut o durată de 45 minute.
 
În data de 06.05.2022 a avut loc a zecea întâlnire online organizată între 3 participanți din cadrul grupului țintă selectat și un antreprenor cu experiență. Tematica întâlnirii a fost “Prelucrare lemn / gater” și a avut o durată de 45 minute.
 
Întalnirile au fost coordonate de expertul consiliere antreprenoriala și de managerul de partener.

Comuna Vizantea-Livezi anunță
lansare concurs planuri de afaceri

Rezultate

Informarea și publicitatea proiectului

Solenoid Concept SRL

Activitățile respective se vor realiza în cadrul a 3 conferințe de presă. În cadrul primei conferințe de identificare și selecție va fi lansat și proiectul unde se vor prezenta date despre: finanțator, buget, solicitant, parteneri, activități, obiective și rezultate. De asemenea, asigurarea informării și publicității proiectului se va face și prin intermediul celor 10 conferințe de indentificare și selecție a persoanelor din grupului țintă.

La începutul proiectului va fi publicat în ziarele locale/regionale un comunicat de presă ce va conține informații referitoare la obiectivele principale ale proiectului, parteneri, valoarea finanțată, grupurile țintă cărora se adresează proiectul.
La finalul proiectului va fi publicat un comunicat de presă ce va conține date concrete cu privire la activitățile realizate, rezultatele atinse, grupul țintă participant la activități etc.

Cu ocazia fiecărui eveniment organizat (conferințe sau evenimente de diseminare), se va pregăti câte un comunicat de presă.

În cadrul acestei secțiuni fiecare Startup înființat va beneficia de o prezentare. În acest fel se asigură și promovarea firmelor ce au beneficiat de ajutorul de minimis.